keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Etätehtävä 1.4


Ergonomia, oman työkyvyn sekä jaksamisen ylläpitäminen

Olen huomannut että hiusten leikkuut ja värjäykset ovat tuoneet minulle paremman fiiliksen alan töissä. En mielestäni ole huomannut että olisin tehnyt jonkun työtehtävän ergonomisesti huonossa asennossa. Muutamia ergonomisia ratkaisuaja ovat esim. käsien pitäminen rintakehän korkeudella, istuminen ja nouseminen välillä. 


Henkisen jaksamisen huolehtiminen 

Minua stressaa harvoin, mutta kyllä minuakin stressaa. Käytän stressin purkuun taukojamme luokkalaistemme kanssa keskusteluun asioista mitkä stressaavat tai muuten vain harmittavat. En ole ahdistunut. Jos olen poikki odotan koulupäivän loppumista, että pääsen kotiin lepäämään. En oikein tiedä miten voisin kehittää henkisen jaksamiseni huomioimista. En tietääkseni kuormita itseäni jollain toimipiteillä. 

Fyysisen jaksamisen huolehtiminen

Kun joudun istumaan koko päivän koneella tai seisomaan kädet ylhäällä hiusten kimpussa, huolehdin kehoni jaksamisesta ottamalla pieniä välipaloja ja pieniä kävelylenkkejä. Hoidan lihaksia ja niveliä kevyellä liikunnalla ja venyttelyllä. Mielestäni en tee oman fyysisen kuntoni ylläpitämiseni eteen tarpeeksi. Voisin mielestäni kehittää fyysistä jaksamistani lisäämällä liikkumistani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti